Bibart

BibArt is een interlokale vereniging van samenwerkende bibliotheken in de regio Aalst. Aangesloten zijn de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove. Er staan verscheidene projecten voor volwassenen en kinderen op stapel. Alle activiteiten worden gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Website BibArt

Breng ook eens een bezoek aan BibArts eigen website: www.bibart.be

Filmclub BibArt

Sinds september 2010 functioneert de Filmclub van BibArt. Iedere maand wordt er in een van de BibArt-bibliotheken een film vertoond, die ingeleid wordt door een van de deskundigen. Klik hier voor het jaaroverzicht van de voorstellingen: www.bibart.be Voor meer inlichtingen kunt u terecht in de bibliotheek. De BibArt filmclub heeft ook een Facebookpagina.

Leesgroep

Foon

De leesgroep komt een 4-tal keren per jaar samen en bespreekt meestal een boek dat we een 6-tal weken op voorhand voor de lezers ter beschikking stellen in de bibliotheek. Het volgende boek dat besproken wordt, is Foon van Marente De Moor. Afspraak op vrijdag 3 mei om 20.00 u. in de polyvalente zaal van de bib.Mmm...boekjes!

kinderen met de mmm...boekjes-rugzak in de bib van Denderleeuw

Vanaf 2006 al loopt het BibArt-project mmm ... boekjes! Peuters die twee jaar worden krijgen een kaartje van de bibliotheek. Met dit kaartje is een felicitatie en een uitnodiging om haar de bibliotheek te komen en een cadeautje in ontvangst te nemen. Peuters van twee hebben een eigen afdeling in de kindercollectie en kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

Provincie Oost-Vlaanderen

Zoeken in de catalogus van onze bibliotheek of in die van alle Vlaamse openbare bibliotheken.inschrijving gratis

uitlening boeken gratis

uitlening tijdschriften gratis

uitlening jeugdDVD's gratis

uitlening jeugdCD's gratis

gebruik internet gratis

uitlening CD's gratis

uitlening DVD's gratis

uitlening games gratisDe Bib Denderleeuw,
dat is:
12 000 non-fictionboeken
14 000 fictionboeken
2 000 leeszaalwerken
13 000 jeugdboeken
2200 strips
10 000 CD's
4 000 DVD's
80 games
110 tijdschriften