Kinder- en Jeugdjury

Word jij ook lid van de kinder- en jeugdjury? Kruip je graag in een hoekje met een boekje? Durf je voor je mening uitkomen als het over boeken gaat? Maak je graag plezier in groep, maar kan je ook ernstig zijn? Word dan lid van de Kinder- en Jeugdjury van de bibliotheek van Denderleeuw!

Wat betekent dat zo'n kinder- en jeugdjury? Tijdens het jaar lees je acht boeken die je nadien samen met de andere juryleden bespreekt en beoordeelt. Uit deze acht boeken kiezen jullie samen het allermooiste jeugdboek. Ook in andere gemeenten en steden lezen kinder- en jeugdjury's deze boeken. Het boek met het meeste aantal stemmen wint de prijs van beste jeugdboek volgens de kinder- en jeugdjury Vlaanderen. Bezoek ook eens de KJV-website. Klik hier.

Ook in de bibliotheek van Denderleeuw is er zo'n kinder- en jeugdjury. De jury is opgedeeld in twee leesgroepen: 8- tot 10-jarigen en 10- tot 12-jarigen. De boeken die gelezen worden, krijg je van de bibliotheek mee naar huis. Tussen oktober en april komt de jury in de bib zo'n 5 keer samen om de gelezen boeken te bespreken.

Praktisch

Zoeken in de catalogus van onze bibliotheek of in die van alle Vlaamse openbare bibliotheken.inschrijving gratis

uitlening boeken gratis

uitlening tijdschriften gratis

uitlening jeugdDVD's gratis

uitlening jeugdCD's gratis

gebruik internet gratis

uitlening CD's gratis

uitlening DVD's gratis

uitlening games gratisDe Bib Denderleeuw,
dat is:
12 000 non-fictionboeken
14 000 fictionboeken
2 000 leeszaalwerken
13 000 jeugdboeken
2200 strips
10 000 CD's
4 000 DVD's
80 games
110 tijdschriften